РЕГІОНАЛЬНИЙ ПІДХІДУ ПІДГОТОВЦІ ФАХІВЦІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ

21 жовтня 2025 року з метою забезпечення регіонального аспекту в підготовці фахівців готельно-ресторанної справи відбулося засідання тренінгової агенції HoReCa за участю здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа».
Під час засідання була презентована ілюстрована збірка з гастрономічної культури регіону «Поділля має свій смак!», авторами якої є Вікторія Церклевич, Анна Діль, Артем Блаута та Майя Онищук. Видання побачило світ за підтримки голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк. В альманасі представлено регіональні кулінарні традиції Поділля, які є важливою складовою нематеріальної культурної спадщини та формують гастрономічну ідентичність регіону.
Гарант освітньої програми, доцент кафедри Тетяна ТОМАЛЯ, наголосила на важливості формування у майбутніх фахівців практичних навичок, що враховують гастрономічну і культурну специфіку Подільського регіону.
Доцент кафедри Наталія ПРИЛЕПА акцентувала увагу на необхідності поєднання теоретичної підготовки з практичними кейсами регіонального спрямування, адже саме автентичність і локальний колорит стають конкурентною перевагою у сфері гостинності.
Доцент кафедри Наталія АНТОШКОВА підкреслила роль родинних кулінарних традицій у збереженні нематеріальної культурної спадщини та формуванні унікального гастрономічного бренду Поділля.
На завершення презентації альманаху студенти мали змогу скуштувати традиційний подільський узвар і калач. Захід пройшов у творчій і натхненній атмосфері, підтвердивши, що поєднання академічних знань із регіональними особливостями є запорукою підготовки сучасного, креативного та конкурентоспроможного фахівця галузі HoReCa.