ГАРБУЗОВІ ГОСТИНИ У СВІТІ HORECA: ІННОВАЦІЙНО, КРЕАТИВНО, ФАХОВО

12 листопада 2025 року відбулося чергове засідання тренінгової агенції HoReCa освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», яке пройшло під гаслом: «Інноваційно. Креативно. Фахово.»
У межах заходу відбулися «Гарбузові гостини» — яскраве тематичне дійство, сповнене осіннього настрою, креативних ідей та професійного натхнення.
Захід «Гарбузові гостини» об’єднав представників деканату, науково-педагогічних працівників кафедри та здобувачів освіти для обговорення актуальних питань використання локального сезонного продукту — гарбуза у ресторанному господарстві. Учасники заходу зосередили увагу на перспективах впровадження гарбузових страв у меню закладів ресторанного типу та на значенні цього продукту для формування здорового і збалансованого раціону харчування.
З вітальними словами до учасників звернулися заступник декана факультету управління, адміністрування та туризму Сергій ДРАЖНИЦЯ та завідувач кафедри готельно-ресторанної справи Ігор ЖУРБА.
Гарант освітньо-професійної програми Тетяна ТОМАЛЯ наголосила на важливості інноваційного підходу сучасного фахівця сфери гостинності до формування меню, необхідності врахування персоналізованих смакових уподобань споживачів і тенденцій розвитку ресторанного бізнесу.
Наталія ПРИЛЕПА висвітлила питання корисних властивостей гарбуза, історичних аспектів його використання в кулінарії та культурних традицій українського народу, пов’язаних із цим продуктом.
Наталія АНТОШКОВА та Олена ДАВИДОВА презентували фінансово-аналітичний бізнес-кейс «Гарбузові страви & Food Cost: ресторанна вигода», у якому продемонстрували ефективність використання гарбузових страв із позиції економіки ресторанного підприємства.
У межах заходу відбулася дегустація понад 25 найменувань гарбузових страв, підготовлених здобувачами освіти під керівництвом викладачів кафедри.
За підсумками обговорення зроблено висновок, що впровадження гарбузового меню є доцільним з огляду на його смакові, оздоровчі та економічні переваги, а також перспективним напрямом розвитку сучасного ресторанного бізнесу.