ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ «ТЕХНОЛОГІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРУ БЕССАРАБІЄЮ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 241 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» ТА 242 «ТУРИЗМ І РЕКРЕАЦІЯ»

20 листопада 2023 року у рамках вивчення дисципліни «Традиції та культура харчування народів світу» (викладач Наталія ПРИЛЕПА) та «Менеджмент спеціалізованого туризму» (викладач Лілія ГРИЗОВСЬКА) для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація» була проведена гостьова лекція на тему: «Технологія організації гастрономічного туру Бессарабією». Гостьову лекцію проводила лідерка Спільноти Slow Food Bessarabia, власниця господарства «Бринзарня», авторка книги «Бессарабія. Кулінарна мандрівка» Лариса ТИТИКАЛО на запрошення Національного університету харчових технологій кафедри туристичного та готельного бізнесу. Лариса ТИТИКАЛО розповіла про перший український еногастрономічний маршрут в Українську Бессарабію, а саме традиції і технології приготування страв, особливості застольного етикету, особливості ставлення до їжі тощо. Такий полінаціональний регіон є дуже привабливим для розвитку гастро- та етнотуризму.
На гостьову лекцію завітали студенти і викладачі профільних кафедр багатьох українських вузів. Адже досвід формування гастрономічного туру від приймаючої сторони є важливим як для тих, хто лише вчиться формувати туристичні пропозиції, так і для майбутніх власників крафтових виробництв.
Дякуємо за цікаву лекцію!