Студентський науковий гурток «Управління підприємствами ресторанного бізнесу»
Діяльність наукового гуртка спрямована на розвиток творчих здібностей студентів з метою набуття ними фахових (професійних), особистісних, коґнітивних компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через дослідження у сфері ресторанного бізнесу.
Студенти, котрі відвідують засідання наукового гуртка мають можливість:
1) ознайомитися з принципами, методами, інструментарієм наукової та дослідницької роботи;
2) приймати участь в науковому житті університету (написання статей, тез доповідей, наукових робіт), що публікуються в різних наукових виданнях;
3) розвивати свої творчі здібності, виступаючи на наукових семінарах та конференціях, присвячених дослідженню найактуальніших питань розвитку ресторанного бізнесу;
4) брати участь в проведенні «круглих столів», дебатів, де обговорюються актуальні проблеми управління підприємствами ресторанного бізнесу;
5) застосовувати набутий досвід дослідницької роботи в процесі навчання.
Заняття наукового гуртка проводять провідні викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, а саме ТОМАЛЯ Тетяна та ПРИЛЕПА Наталія, котрі мають досвід викладацької та наукової роботи.
Час зустрічей: 1-2 рази в місяць (ауд. 4-501) або онлайн на платформі Zoom.
Членами гуртка є студенти 1-4 курсів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
Науково-дослідна робота студентів підсилює фахові компетентності, які впливають на майбутню професійну діяльність у сфері ресторанного бізнесу.











УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ У МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ
4 листопада 2025 року здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із викладачами кафедри взяли участь у IV Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі».
Організатором конференції виступив факультет управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю Державного біотехнологічного університету.
У роботі конференції взяли участь понад 250 провідних науковців, аспірантів та студентів із 49 закладів вищої освіти, наукових установ і організацій із Польщі, Туреччині, Азербайджану, Латвії, Грузії, обласних центрів та міст України (Харків, Київ, Одеса, Львів, Дніпро, Ужгород, Миколаїв, Полтава, Чернігів, Хмельницький, Херсон, Черкаси, Суми, Рівне, Умань, Біла Церква, Конотоп, Ніжин).
З вітальними словами до учасників звернулися представники влади, керівництва ДБТУ та партнерських закладів, зокрема: голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, в.о. ректора ДБТУ Андрій Кудряшов, проректор Максим Серік і декан факультету Наталія Пенкіна.
Під час конференції учасники обговорили актуальні тенденції, виклики та перспективи розвитку підприємництва, торгівлі, туризму й індустрії гостинності в умовах післявоєнного відновлення.
За результатами конференції тези здобувачів під керівництвом наукових керівників буде опубліковано в електронному збірнику матеріалів конференції.






АКТИВНА НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ ЗДОБУВАЧІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»
6 листопада 2025 року здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із викладачем Аллою РОГОВОЮ взяли участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні технології розвитку харчових виробництв та ресторанної індустрії: наукові пошуки молоді».
За результатами участі здобувачі отримали іменні сертифікати, що підтверджують їх активність у науково-дослідній діяльності та професійне зростання. Конференція стала важливим кроком до формування майбутніх фахівців індустрії гостинності, мотивувала на подальші інноваційні пошуки та сприяла розширенню професійних горизонтів.