УРАХУВАННЯ РЕГІОНАЛЬНИХОСОБЛИВОСТЕЙ У ПІДГОТОВЦІ ФАХІВЦІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ

З метою забезпечення регіонального аспекту в підготовці фахівців готельно-ресторанної справи, викладачі кафедри долучилися до проєкту Хмельницької обласної військової адміністрації «Автентичні страви Поділля та Волині: Хмельницька область».
Так, 9 квітня 2025 року в межах роботи над проєктом, відбулося засідання тренінгової агенції HoReCa за участю здобувачів освіти ОПП «Готельно-ресторанна справа».
Гарант освітньої програми, доцент кафедри Тетяна ТОМАЛЯ окреслила мету проєкту: можливість сформувати унікальну в своєму різноманітті гастрономічну карту області на основі гастрономічних історій окремих подільських родин.
Доцент кафедри Наталія ПРИЛЕПА акцентувала увагу на мультикультурності Подільського регіону, в національній кухні якого вдало поєднуються страви переважно Молдавської, Польської, Єврейської та Турецької кухонь.
Родзинкою заходу стала дегустація солодкої випічки «Щільник», аналогу молдавської національної страви «Бабка Нягре», за родинним рецептом доцента кафедри Наталії АНТОШКОВОЇ. Наостанок, здобувачі освіти поділилися рецептами стародавніх подільських страв власних родин.
Захід став чудовою нагодою зануритися у багатий світ Подільської автентичної кухні та історію її становлення. Черговий етап розвитку освітньої програми!